Skip to main content

Promisiunile făcute de NLP pot părea ireale. E posibil oare, ca programarea neurolingvistică să-ți schimbe viața? Crezi că este posibil să obții mai mult de la viață schimbând doar modul de a gândi? În acest Top, am adunat 10 cele mai bune cărți de programare neurolingvistică în opinia noastră.

Cel mai bun lucru despre NLP este că nu trebuie să crezi în aceasta (tehnici și exerciții) pentru a obține rezultatele dorite.

Tehnicile și exercițiile NLP funcționează pentru majoritatea oamenilor, indiferent de cât de încrezuți sunt, indiferent dacă au îndoieli cu privire la cât de eficiente aceste tehnici pot fi pentru ei.

Din fericire pentru noi, NLP a fost dezvoltat și îl putem folosi pentru a ne îmbunătăți viața rapid și ușor. Din păcate, unele persoane i-au dat o conotație acestei științe, folosind tehnicile pentru a manipula și a folosi alte persoane.

Dacă ești interesat să înveți NLP pentru a-ți face viața mai bună și pentru a-ți atinge întregul potențial, consultă următoarea listă cu cele mai bune cărți despre Programarea Neuro-Lingvistică. (Această listă de cărți nu include materiale despre cum să manipulezi sau să profiți de oameni).


10 Cele mai bune cărți de Programare Neuro-Lingvistică

1. Cartea cartilor in NLP – Dr. L. Michael Hall, Barbara P. Belnap

Cartea cartilor NLP

O resursă enciclopedică pentru toți cei care doresc să înțeleagă cum să practice NLP în mod eficient, atât pe ei înșiși cât și pe alții.

Cartea este împărțită în trei părți care acoperă:
o introducere în NLP, modelul și strategiile sale de bază;
cele șaptezeci și șapte principale modele de schimbare ale PNL;
aplicarea modelelor cu referire specifică la NLP în educație, afaceri, terapie, sport, sănătate și relații.

Aceasta este prima carte care reunește toate tehnologiile eficiente de NLP și descrie în detalii modelele individuale, oferind în același timp îndrumări cu privire la utilizarea lor. O carte practică, cu adevărat o resursă cuprinzătoare, de la renumitul autor de cărți NLP, Michael Hall, și co-autorul Barbara Belnap.

2. Asul din maneca – vinde prin NLP – Duane Lakin

Carte de NLP - Asul din Maneca

Această carte este pentru orice profesionist care lucrează în domeniul vânzărilor, indiferent dacă poziția ta este: vânzări, serviciu clienți, vânzări TV sau telemarketing.

Acest ghid este destinat celor ce caută noi căi de dezvoltare profesională prin intermediul tehnicilor NLP. În această carte vei găsi exemple de scripturi și expresii care evidențiază anumite tehnici. Vei fi invitat, apoi, să scrii propriile fraze și scripturi folosind tehnicile specifice menționate în acest capitol.

Asigură-te că scrii scripturi și expresii reale care se potrivesc mediului de lucru și clienților. Pe măsură ce faci exercițiile, vei construi o “bancă de idei” pe care o poți revizui și citi mai târziu când începi să lucrezi cu clienții proprii sau în cadrul unei companii.

Când ești gata să scrii un script nou pentru o anumită campanie de vânzări, te poți întoarce la “banca de idei” și revedea ideile care vor face acest script mai puternic și mai eficient pentru tine. Cu cât exercițiile sunt mai realiste, cu atât va fi mai utilă “banca” dumneavoastră.

Pentru cine este această carte:

 • Departamentul vânzări
 • Operatori serviciul clienți
 • Project manageri
 • Antreprenori
 • și toți cei care vor să învețe a folosi tehnici NLP în business și vânzări

3. Cum sa reusesti folosind NLP – Anne Watson

Cum sa reusesti cu NLP - Anne Watson

Te-ai întrebat vreodată cum unii reușesc mereu să-și atingă scopurile? Ei bine, nu mai e de mirare: “Cum să Reușești folosind NLP” examinează exact modul în care acești oameni o fac și te învață tot ce trebuie să știi pentru a-ți crea propriul succes folosind metodele programării neurolingvistice.

Această carte energizantă îți arată cum să-ți schimbi mentalitatea și să-ți modifici comportamentul pentru a deveni cel mai valoros element din compania ta. Tehnicile NLP vor oferi oricărei persoane ambițioase și dornice setul de instrumente perfect pentru a avansa.

Vei învăța cum:

 • să capeți încredere în sine
 • să-ți îmbunătățești abilitățile de influențare
 • să rezolvi situații conflictuale
 • să scapi de sentimentele negative
 • să capeți încredere în intuiția ta
 • să creezi un raport cu ceilalți, să fii mai eficient în comunicarea cu alte persoane
 • să înțelegi și să folosești limbajul corpului

4. NLP genial! – David Molden, Pat Hutchinson

Carte de NLP Genial!

Autorii acestei cărți explică genialitatea tehnicilor de NLP și domeniile în care acestea pot fi folosite. Sunt enumerate tehnici de programare neurolingvistică și aplicarea acestora în diferite situații din viața reală.

Aceasta este una dintre cele mai bune cărți NLP pentru începători, află de ce toți considera aceste tehnici a fi geniale.

5. Schimba-ti Afacerea Prin NLP – Lindsey Agness

Schimba-ti afacerea prin NLP

Transformă modul în care funcționează compania ta. Tehnicile de programare neuro-lingvistică (NLP) pot fi aplicate la toate problemele de afaceri. În calitate de lider sau manager în sectoarele public sau privat, indiferent de domeniu al industriei sau de mărimea organizației, poți utiliza NLP pentru a-ți îmbunătăți afacerea prin schimbarea mentalității tuturor celor cu care lucrezi.

Când este adaptată pentru aplicații practice în afaceri, NLP te poate ajuta să identifici problemele și să deservești clienții cu excelență, să ții piept concurenței crescânde, să îmbunătățești moralul și să crești performanța și rezultatele afacerii.

“Schimbă-ți afacerea prin NLP” este primul ghid cu adevărat practic pentru manageri, care arată cum se utilizează tehnicile NLP pentru a depăși problemele de afaceri specifice.

Vei învăța cum să:

 • Îmbunătățești rezultatele în calitate de lider
 • Construiești o echipă excepțională
 • Gestionezi schimbările mai eficient
 • Modifici cultura organizației
 • Creezo relații mai eficiente cu partenerii și clienții
 • Îmbunătățești abilitățile de prezentare
 • Mărești performanța generală a afacerii tale

Lindsey Agness este un consultant internațional în domeniul schimbării și instructor certificat de NLP, tehnici pas-cu-pas și o gamă largă de studii de caz pentru a arăta că NLP poate furniza rezultate măsurabile în afaceri.

6. Arta de a citi Gandurile – Henrik Fexeus

Arta de a citi gandurile - carte de NLP

“Arta de a citi Gândurile” include în sine tot ce trebuie să știi pentru a deveni un expert în citirea minții. Folosind abilități cum ar fi comunicarea non-verbală, limbajul corpului și influența psihologică, putem afla ce gândește și simte o altă persoană – și, prin urmare, controla gândurile și dorințele acelei persoane în orice mod dorim.

Henrik Fexeus introduce un nou tip de interpretare practică a conceptului de lectură a minții, pe care le întâlnim în toate aspectele vieții de zi cu zi: interviuri de angajare, la o primă întâlnire, sugerând propuneri șefului tău și în toate situațiile sociale. Postura, intonația, ritmul, privirile și gesturile mâinilor arată tot ceea ce simte o persoană. Adesea va fi în conflict direct cu mesajul pe care îl exprimă în cuvinte. Henrik Fexeus îți oferă instrumentele potrivite pentru a descifra aceste mesaje ascunse.

După studiile universitare în filosofie, Henrik Fexeus a devenit rapid un specialist în comunicare. Fexeus este acum un specialist în NLP și citirea gândurilor prin calificarea gesturilor, intonației și expresiilor faciale. El a adus un sens cu totul nou expresiei “citirea gândurilor”și dezvăluie abilități în comunicare nonverbală, limbajul corpului, manipularea psihologică și influența psihologică. În prezent, este în turneu cu show-ul de citire a minții și găzduiește propriul show la cel mai mare post TV din Suedia.

7. Bazele programarii neurolingvistice – Robert Dilts

Bazele programarii neurolingvistice carte

Această carte, scrisă de specialistul în domeniul NLP, Robert Dilts – este destinată începătorilor în acest domeniu. Aici, sunt explicate bazele programării neurolingvistice din punct de vedere științific. Limbajul folosit este puțin complicat, dar oferă o înțelegere profundă pentru cei interesați și de partea teoretică, nu doar de tehnicile NLP.

8. Manual de utilizare a creierului vol.1 – Bob G. Bodenhamer

Manual de utulizare a creierului vol.1

Această lucrare este un manual cuprinzător care acoperă un curs practic de NLP. Complet revizuită și actualizată, ea conține evoluții din secolul al XX-lea în programarea neuro-lingvistică, în special în ceea ce privește modelul Meta-States și meta-modelul limbajului.

Pentru cei care se angajează în formarea practicanților sau care doresc să studieze la nivel de practică la domiciliu, aceasta este una dintre cele mai bune cărți de NLP. Este scrisă și proiectată de doi dintre cei mai importanți teoreticieni din NLP astăzi.

9. The Nlp Toolbox: Your Guide Book to Neuro Linguistic Programming Nlp Techniques, Colin G. Smith

The NLP Toolbox - carte de NLP in engleza

Pentru cei ce cunosc engleza, această carte este un must-have. Unul dintre cele mai bune manuale practice care explică pas cu pas aplicarea tehnicilor de NLP pentru cei ce practică. Acest manual oferă instrumente care îți vor permite aplicarea programării neurolingvistice în viața ta de zi cu zi, și în orice domeniu.

Pentru cei ce nu cunosc engleza atât de bine, citirea acestei cărți cu dicționar poate fi și un exercițiu bun pentru engleză. Termenii și tehnicile NLP de obicei nu-și schimbă denumirile, majoritatea sunt în engleză.

10. NLP si relatiile de cuplu. Strategii simple pentru a va face relatiile sa functioneze – Robin Prior, Joseph O’Connor

NLP si relatiile de cuplu

Una dintre puținele cărți bune de NLP ce se focusează pe relații de cuplu.

O mulțime de oameni se găsesc unii pe alții atrăgători, însă nu pot menține o relație de lungă durată din diferite considerente. Această carte oferă ajutor.

Cu strategii eficiente simple, bazate pe exerciții și tehnici NLP, putem învăța cum să menținem relații fără probleme, cum să intensificăm comunicarea, să alegem un partener adecvat, să ne eliberăm pasiunea, să ne aflăm într-o relație și să ne bucurăm.

Renumitul autor și trainer de NLP – O’Connor s-a aliat cu antrenorul de dragoste Înainte de a crea o carte care îți poate schimba viața de cuplu.

Leave a Reply