Skip to main content

Motivația este cheia succesului în viață. Ea este ca o obsesie care nu-ți dă pace și te împinge pentru a-ți îndeplini scopurile și a ajunge acolo unde ți-ai propus, dar sunt și perioade în care nu mai ai puteri. Ai nevoie de o motivație externă pentru a merge mai departe și pentru a te ridica de la pământ. Cea mai bună alegere este să începi să citești o carte motivațională, de asta am pregătit pentru tine Top 15 cele mai bune cărți motivaționale.

Așa că, în perioadele în care nu poți găsi puteri pentru a te motiva, deschide acest articol și găsește cartea potrivită pentru tine!

1. Spune ”pot” și vei putea – Norman Vincent Peale

Carti motivationale - Spune pot si vei Putea

Această carte are menirea de a ne ajuta să credem din nou în forțele proprii, să ne recâștigăm încrederea în sine și să folosim ”armele” noastre în favoarea, ci nu împotriva noastră. Secretul motivației din această carte vine chiar din titlul acesteia. Respectiv, când te simți un nimic și ai gânduri de genul ” nu aș putea să fac asta” , ” măcar dacă…” , ”nu e pentru mine”, ” e prea greu” – spune ”pot” și vei putea!

Pentru a înțelege această frază cât mai bine, Norman Vincent Peale povestește despre modurile de practicare a gândirii pozitive, cum să transformăm momentele tensionante în unele calme și pozitive, cum să ne păstrăm sănătatea anume prin calm și gândire pozitivă, cum să iubim viața, să ne bucurăm de ea și să scăpăm de monotonie.
Cartea e cu lux de amănunte despre o viață fericită și plină de succese, acest lucru și a transformat cartea motivațională în bestseller internațional.

2. Ne e suficient – Alan Cohen

Carti motivationale - Ne e suficient

Cartea ”Nu e suficient” povestește despre puterea de a deveni mulțumit pe deplin. Ea susține ideea de îmbunătățire, schimbare și perfecționare a vieții. Uneori, faptul de a te sătura până peste cap de situaţiile care nu merg aşa cum trebuie îţi oferă impulsul necesar pentru a crea situaţii de viaţă mai bune.

Citind cartea, te vei simţi emoţionat şi motivat să descoperi că ceea ce cauţi s-ar putea să îţi fie deja la îndemână, ascuns în potenţialul tău latent. Mesajul transmis de autor este unul puternic și motivațional, care ar putea să te ajute să fii mai eficient și respectiv mulțumit de modul în care îți folosești timpul.

3. Scara magică spre succes – Napoleon Hill

Scara magică spre succes

Napoleon Hill a introdus în această carte un curs de 17 principii ale legii succesului, foarte simple de înțeles și ușor de reținut. Autorul garantează – dacă pui în practică aceste legi și le urmezii corect, vei obține o grămadă de lucruri care îți va îmbunătăți calitatea vieții și îți va aduce succes.

Această carte poate pune în practică obiceiuri precum : încrederea în sine, formarea scopurilor clare, entuziasmul, autocontrolul, imaginația și creativitatea, obiceiul de a face mai mult decât ești plătit să faci, o gândire constructivă și precisă, personalitate de admirat, toleranța și concentrația. La sigur vei dispune de o doză mare de motivație citind această carte.

”Adevărații lideri nu se nasc, ei se formează” – Napoleon Hill

4. Alchimistul – Paulo Coelho

Cele mai bune carti motivationale - Alchimistul

Dacă ar fi trebuit să descriem ”Alchimistul” doar într-o frază, aceasta ar fi: Cartea care te învață despre viață și te motivează să traiești prezentul.

Aceasta carte afirmă că moment mai important decât cel în care te afli ACUM, nu există. Paulo Coelho oferă câte un sfat înțelept în fiecare pagină din această carte, dar o face prin intermediul personajului principal, un pastor care visează de două ori același vis și merge la o clarvăzătoare pentru a dezvălui semnificația acelui vis, iar după ce află acest detaliu pornește spre o călătorie pentru a-și îndeplini Legenda Personală.

La final de carte, personajul principal ajunge să învețe câteva lecții despre viață, prieteni adevărați, ce este iubirea, care e valoarea adevărată a banilor și ajunge să înțeleagă că această călătorie l-a maturizat foarte mult, învățând un șir important de lecții de viață.

5. Puterea prezentului – Eckhart Tolle

Carte motivationala - puterea prezentului

Ideea pe care se bazează această carte este faptul că absolut totul ce se întâmpla cu noi, este exact ce trebuie să se întâmple, iar greutățile prin care trecem ne formează pe noi ca personalitate. Respectiv, în loc de a învinui soarta pentru perioada grea din viața ta, ai putea analiza situația și a înțelege lecția de viață.

Scriind această carte, autorul a fost inspirat anume de oamenii care erau prezenți la diverse traininguri și întâlniri, respectiv formatul cărții reprezintă un ghid spre cunoaștere, cu întrebări – răspunsuri.

Puterea prezentului acționează doar atunci când noi suntem capabili să conștientizăm și observăm, fără a ne opune propriei vieți.

6. Cel mai bogat om din Babilon – George S. Clason

Cel mai bogat om din babilon

O carte plină de motivație este și cartea “Cel mai bogat om din Babilon”, carte care a inspirat și motivat atât cititoriii cât și alți autori în creația lor.

George S. Clason vine cu un adevărat remediu din 7 puncte împotriva sărăciei, care te va ajuta să înțelegi în ce constă problemele financiare, cum ele apar și cum le putem rezolva. Autorul dă sfaturi clare și eficiente, care te vor motiva și ajuta să-ți îmbunătățești situația financiară.

Strategiile oferite de această carte sunt simple și eficiente pentru toată lumea, iar fiecare dintre cele 7 puncte sunt explicate și exemplificate cu ajutorul unor exemple clare si practice.

Această carte este un “must-read” cât pentru femei, atât și pentru bărbați!

7. Avantajul optimismului – Terry L. Paulson

Avantajul Optimismului

“Avantajul optimismului” constă din “50 de adevăruri simple pentru a-ți transforma atitudinile și acțiunile în rezultate”, afirmă autorul.

Cartea conține un șir de strategii care te vor ajuta să devii mai optimist. Optimismul se manifestă direct în viața unui individ, începând cu iubirea față de sine până la manifestarea respectului celor din jur.

Optimismul te va ajuta să ai o viață pozitivă, astfel fiecare zi îți va aduce succese. O să înveți să accepti lucrurile care sunt imposibil de schimbat, chiar dacă îți place acest lucru sau nu, o sa devii cel mai puternic susținător al tău și vei vedea cât de frumoasa e viața atunci când începi să o trăiești optimist.

8. În căutarea fericirii – Bertrand Russell

In cautarea fericirii

Cartea “În căutarea fericirii” este un ghid motivațional, pentru a înțelege ce ne face cu-adevărat fericit și de ce avem nevoie pentru a ne simți fericit.

Bertrand Russell are o viziunea relativ diferită despre viață, datorită căreia a apărut această carte fenomenală.

“În căutarea fericirii” este împărțită în două mari părți : cauzele nefericirii și cauza fericirii. Ambele părți sunt analizate și comentate cu lux de amănunte de către autor. În prima parte, cât și în a două se obordează teme despre care mulți nu au curajul să vorbească : competiția, invidia, interesele personale și impersonale, persecuția, plictisul, munca și o mulțime de alte teme care ne fac fericiți sau invers.

9. Gândește optimist într-o lume cenușie – Zig Ziglar

Gandeste optimist intr-o lume cenusie

Cartea lui Zig Ziglar vine ca un ajutor pentru persoanele lipsiți de puteri și motivație. Ea nu include teme prea complexe sau greu de abordat, ci prin istorii și glume creionează cât de mult are nevoie un om de susținere.

Încurajarea este combustibilul speranței din noi, iar speranța la rândul ei, este trăsătura de bază a oricărei schimbări majore în viață. Din acest motiv, cartea “ Gândește optimist într-o lume cenușie “ ne învață să ne susținem pe noi înșine, să începem fiecare zi a săptămânii frumos și să o terminăm pozitiv, iar la finele fiecărei săptămânii, în mod responsabil și conștient, să realizăm un bilanț realist asupra vieții.

Dacă nu ai motivația de a-ți schimba viața în bine, de a transforma în una echibrată și frumoasă, atunci la sigur această carte te va ajuta să creezi o armonie cu tine însăși.

10. Pisica lui Dalai Lama – David Michie

Pisica lui Dalai Lama - cele mai bune carti motivationale

Această carte este primul capitol al trilogiei scrise de David Michie, care o are drept protagonistă pe PSS( Pisica Sfințeniei Sale), pisica lui Dalai Lama, care ne spunea povestea despre stăpânul ei.

Este o carte ușor de citit, dar cu lecții de viață pe lângă care nu poți trece pe alături. Prin prisma pisicii înțelegem de ce și cum ne poate fi utilă învățătura budistă.
Astfel înțelegem cine e defapt, Dalai Lama, de ce budismul este considerat o filozofie pentru întreaga omenire și ce cunoștințe ascunde maestrul.

Cartea este un adevărat pilon al motivație. Citind despre omenire, suferința și evitarea ei, bani și singurătate din punct de vedere a budismului, ne conectăm la niște gânduri puternice de a deveni un om mai bun.

11. Puterea magică a gândului – David J. Schwartz

Puterea magica a gandului

Cartea “ Puterea magică a gândului” este numită regina motivației de către cititori. Dr. David J. Schwartz este un expert în motivație, iar acest lucru se simte pe propria piele după fiecare carte citită al cărei autor este el.

Dacă vrei să ai succes în dragoste sau buissnes, vrei să devii mai optimist sau mai eficient, vrei să faci bani sau să obții armonie – această carte este pentru tine!

Această carte este generator de motivație de orice fel, care la sigur îți va schimba viața.

12. Forța entuziasmului – Norman Vincent Peale

Forta Entuziasmului - Norman Vincent Peale

O carte motivațională care trebuie să fie citită de toți : copii, părinți, bărbați sau femei.

“Forța entuziasmului” este o carte care demonstrează cât de mult îți poți schimba viața atunci când o trăiești cu entuziasm. Entuziasmul este un miracol care ne ajută să trecem peste momentele grele cu brio, ne ajută să învingem lupta cu fricile și grijile noastre și să le tranformăm în momente de neuitat.

Această carte o putem asocia cu o gură de aer curat. O citești cu ochii mari și mintea deschisă, simțind cum viața deja devine mai bună.

Să fii entuziasmat de tot ceea ce faci, asta înseamnă defapt – succesul absolut și viață trăită din plin.

13. Atitudinea este totul – Jeff Keller

Atitudinea este totul

Această carte vine cu un motto, și anume : “ Schimbă-ți atitudinea și-ți vei schimba viața!”, despre asta defapt, este și cartea în sine.

Acest bestseller motivațional ne demonstrează cât de mult ne ajută atitudunea corectă, asociind-o cu o fereastră, prin care tu privești lumea. Fereastra ta o poți menține mereu curată, ori o poți lăsa așa murdară datorită dezamăgirilor, criticilor, refuzurilor sau îndoielilor. Este alegerea ta. Dar după lecturarea acestei cărți, la sigur nu vei alege greșit.

Cartea este împărțită în trei părți esențiale:

  • “Rădăcinile se află în minte”

Înveți că atitudinea și succesul depind direct de modul în care gândești și afli despre puterea atitudinii și convingerii din interior.

  • “ Fii atent la ce spui”

Înveți despre cum să-ti exprimi ideile, cum să vorbești astfel încât să demonstrezi că ai o atitudine potrivită și cum să-ți folosești atitudinea în comunicare pentru a obține succes.

  • “ Divinitatea ajută pe cei ce acționează”

Înveți că nu e de-ajuns doar să crezi, trebuie să acționezi!

14. Călugărul care și-a vândut Ferarri-ul – Robin Sharma

Calugarul care si-a vandut ferrari-ul

“Călugărul care și-a vândut Ferrari-ul” este cartea care te va motiva chiar și atunci când te vei considera la pământ. Robin S. Sharma a adunat în această mică fabulă cele mai importante lecții de viață și cele mai intelepte gânduri.

Cartea este despre împlinirea visurilor și destinul uman. Personajul principal este Julian Mantle, un avocat și milionar care și-a pierdut sensul vieții plecând să-și descopere adevăratul sine, căutând locul secret, unde locuiau niște călugări înțelepți.

Cartea te învață să îți simplifici viața prin organizare și respectarea timpului propriu, să iubești prezentul și să savurezi călătoria vieții, să îți întărești voința, astfel obținând tot ce îți dorești , să-ți descoperi și urmezi scopul, pentru a obține fericirea adevărată și să îți stăpânești mintea.

15. Omul care voia să fie fericit – Laurent Gounelle

Omul care voia sa fie fericit

Cartea începe cu motto-ul “ Suntem ceea ce gândim. Cu gândurile noastre ne făruim lumea” . Citat care a cuprins intr-o frază esența generală a acestei cărți.

“Omul care voia să fie fericit” este o carte care te învață despre cunoașterea și înțelegerea de sine, despre fericirea și de ce nu ajungem la ea, despre faptul că singurul impediment între tine și fericire ești chiar tu și gândurile nepotrivite, despre alegerile din viața noastră, care pot însemna libertate, fericire și armonie său total inversul.

Laurent Gounelle a încercat să ne redea niște idei pe cât de simple, pe atât de speciale. Cartea te va motiva și la sigur te va face să zâmbești și să te gândești la viitor.


Astea au fost Top 15 cele mai bune cărți motivaționale pe care le recomandăm. Sper că aceste cărți te vor ajuta să treci peste momentele mai grele din viața ta și te vor ajuta să-ți schimbi viața în sensul bun al cuvântului.

Cărțile sunt prietenii noștri adevărați, din acest motiv apelăm la ele când avem nevoie de motivație sau un sfat!

Leave a Reply