Skip to main content

Paulo Coelho este scriitorul pe care să-l descriem ar fi în plus. Cunoscut pentru cărțile considerate opere de artă, Coelho este unul dintre cei mai apreciați scriitori din prezent.

Cărțile de Paulo Coelho sunt o inspirație pentru societate, temele de bază atinse sunt dragostea, drama și psihologia, pe care le împachetează frumos în maniera lui de scrie, ceea ce le face defapt, atât de speciale.

Am pregătit Top 7 cele mai bune cărți de Paulo Coelho, care vor fi însoțite de câte un citat reprezentativ din carte.

TOP 5 Cărți Scrise de Paulo Coelho

1. Alchimistul

5/5

2. Al cincilea munte

5/5

3. Zahir

5/5

4. Spioana

5/5

5. Învingătorul este întodeauna singur

5/5

Top 7 Cărți Scrise de Paulo Coelho

1. Alchimistul

Cele mai bune cărți scrise de Paulo Coelho - Alchimistul

“Iar atunci când îți dorești ceva, întreg universul conspiră ca să te ajute să-l obții. “

Alchimistul, Paulo Coelho

Alchimistul este o carte care a depăşit graniţele şi care şi-a creat un adevărat cult în jurul ei, în multe ţări din lume, așa că ai auzit de ea cu siguranță și nu doar odată. Cu siguranță, una dintre cele mai bune cărți scrise de Paulo Coelho vreodată.

Călătoria spirituală al lui Santiago, oamenii pe care-i întâlneşte, visele pe care le are, revelaţiile pe care le descoperă şi dialogul său constant cu mama natură sunt lucruri la care multe persoane se pot raporta, mai ales când este vorba de lumea copilăriei în care toţi am fost odată oaspeţi. Alchimistul este despre crearea legendei proprii şi despre urmărirea visurilor indiferent de obstacole și despre conexiunea pe care o avem cu Universul.

Lectura aceste cărţi te poate ajuta să te setezi pe calea potrivită pentru a-ţi atinge visurile. Încercăm mereu să facem ceea ce credem că vor alţii de la noi şi uităm ce vrem noi de la noi. Recunoscând că ai o singură viaţă de trăit şi să ai o “legendă personală” de împlinit, poţi să fii împăcat şi liber să faci exact ceea ce simţi că este bine pentru tine.

Te invit să citeşti cea mai faimoasă carte a lui Paulo Coelho. O carte care a ajutat milioane de oameni să îşi atingă visurile şi să trăiască împăcaţi cu sine.

2. Al cincilea munte

Al cincilea munte de Paulo Coelho

“Un copil poate oricând să-l învețe pe un adult trei lucruri: cum să fie mulțumit fără motiv, cum să nu stea locului niciodată și cum să ceară cu insistență ceea ce își dorește.”

Al cincilea munte de Paulo Coelho

În “Al cincilea munte”, Paulo Coelho se folosește de povestea de viață a profetului Ilie pentru a transmite un mesaj puternic, speranța și perseverența sunt răsplătite până la urmă.

Dacă eşti interesat de istorie, spiritualitate şi de cărţi cu mesaje motivaţionale, aceasta este cartea potrivită pentru tine. Coelho reinterpretează povestea lui Ilie, profet al Vechiului Testament, care trece prin multe încercări şi multă suferinţă ca să ajungă să se cunoască pe sine, să înveţe să iubească şi să ierte.

O carte revelatoare pentru oricine doreşte să evolueze spiritual și pe lângă asta, să înţeleagă conflictul istoric dintre Israel şi Lebanon. Găsești acest titlu în toate topurile de cărți celebre scrise de Paulo Coelho.

Coelho se foloseşte de concepte simple pentru a construi o imagine de ansamblu mult mai bogată. “Al cincilea munte” este cartea care te va face să înțelegi cât de important este să crezi în bine.

3. Zahir

Cărți celebre scrise de Paulo Coelho - Zahir

“De ce sunt oamenii triști: sunt prizonieri în povestea lor personală. Toată lumea crede că scopul vieții este să urmeze un plan. Nimeni nu se întreabă dacă acest plan e al lui sau a fost creat de altcineva. Strâng experiențe, amintiri, lucruri și idei ale altora, iar asta e mai mult decât pot duce. Însă își uită propriile vise.”

Zahir, Paulo Coelho

Zahir este o povestea de maturizare şi de descoperire a sinelui. Ca un copil atunci când învaţă să meargă aşa este şi personajul principal din carte. Se sprijină de ce are în jur, mai face un pas, cade, se ridică şi apoi continuă fără să se gândească dacă merge în direcţia potrivită sau nu. Se lasă ghidat de anumite semne şi merge până la capăt.

Povestea se învârte în jurul unui bărbat care devine obsedat de fosta lui soţie. Obsesia este declanşată după ce aceasta dispare fără urmă. Iniţial acesta îşi cam face de cap şi se bucură de noua condiţie de burlac dar după începe să-i apară tot mai des în gând imaginea fostei sale soţii. Întrebările încep să-l hărţuiască şi îşi dă seama că va trebui să o găsească ca să fie împăcat cu sine.

Zahir mai este o carte despre descoperirea iubirii, despre căsnicie şi despre ce înseamnă să mergi până la capătul lumii pentru cineva drag.
Paulo Coelho foloseşte conceptul de zahir în această carte de dragoste pentru a construi o poveste de descoperire a micilor lucruri care ne împlinesc.

4. Spioana

Carte scrisă de Paulo Coelho - Spioana

“Cea mai feminină dintre toate femeile, care scrie o tragedie necunoscută cu trupul său.”

Spioana de Paulo Coelho

Acest roman extrem de interesant, a cărui protagonistă este nimeni alta decât legendara Mata Hari, te face să cauți toată informația posibilă despre acest personaj remarcabil.

Pornind de la începuturile sale în Olanda şi viaţa sa până în momentul în care ajunge în Paris fără nicun ban, pune în lumina viaţa sa fabuloasă ca dansatoare exotică şi amantă a bărbaţilor importanţi ai vremii. Din scrisorile sale şi ale avocatului său, descoperim o latură a femeii care nu a fost prezentată niciodată până acum.

Ceea ce este cu adevărat trist este sfârşitul acestei femei legendare, decapitarea ei pe baze irelevante, numai pentru a reduce la tăcere o femeie care cunoştea prea multe.

Dacă a fost sau nu defapt, spioană, Coelho a decis să rămână un mister. Un roman deosebit şi cutremurător.

5. Învingătorul este întodeauna singur

Învingătorul este întodeauna singur - Paulo Coelho

“Oamenii nu sunt niciodată mulţumiţi. Dacă au puţin, vor mult. Dacă au mult, vor şi mai mult. Dacă dau pe-afară de cât au, vor să fie fericiţi cu puţin, dar sunt incapabili să facă vreun efort pentru asta. Poate fiindcă nu pricep că fericirea e aşa de simplă?”

Învingătorul este întodeauna singur, Paulo Coelho

“Învingătorul este întodeauna singur” este o carte despre lăcomie, despre faimă cu orice preţ, despre oameni celebri şi despre cei care vor să fie la fel de celebrii. Este despre o lume consumată de dorinţe în care sufletele sincere sunt devorate de lupii care le aşteaptă în întuneric. În această lume banii, puterea şi faima sunt totul. Este o lume pe care mulţi o cred imposibilă dar ea este reprezentativă pentru multe domenii, cum ar fi cinematografia, moda, finanţele.

Paulo Coelho a descris “Învingătorul rămâne întotdeauna singur” ca pe o carte despre preţul pe care îl plătim ca să urmărim iluzii, despre cum uităm visurile noastre adevărate şi ne vindem sufletul pentru ceva fără sens pentru noi. Este un avertisment pentru cei care vor să intre în acea lume, să fie conştienţi de ce-i aşteaptă.

Nu este despre cum să îţi împlineşti propriul destin, despre legenda personală sau despre o călătorie iniţiatică, teme atinse în cărțile lui Coelho cel mai des, dar îți deschide ochii la realitate și te face să vezi lumea “ideală” altfel.

6. Walkiriile

Walkiriile - carte scrisă de Paulo Coelho

“Cu forţa dragostei noastre, a voinţei, ne putem schimba destinul, pe al nostru şi pe al altora.”

Walkiriile de Paulo Coelho

Acest roman, “Walkiriile”, spune povestea de dragoste al lui Paulo şi a soţiei sale Chris care pornesc într-o călătorie iniţiatică prin deşertul Mojave în care se redescoperă şi în care încearcă să îşi întâlnească îngerii. Ei redescoperă ce înseamnă cu adevărat dragostea și cunoașterea, trec de marele test al dragostei, punându-le la încercare sentimentele și credință.

Romanul este extrem de dens, cuvintele de înţelepciune ale lui Coelho umplu cu uşurinţă fiecare pagină, iar acţiunea este foarte potrivită unei călătorii de redescoperire a sinelui. Intens şi deosebit, romanul lui Coelho îi aduce acestuia şi mai mulţi fani şi mai multă preţuire în lumea literară.

7. Vrăjitoarea din Portobello

Vrăjitoarea din Portobello de Paulo Coelho

“La urma urmei, ce e fericirea? Dragoste, se spune. Dar dragostea nu a adus și nici nu va aduce vreodată fericirea. Dimpotrivă, nu e decât neliniște, un câmp de luptă, nopți nedormite, în care ne întrebăm dacă e bine ce facem. Adevărata dragoste este plămădită din extaz și agonie.”

Vrăjitoarea din Portobello de Paulo Coelho

Personajul principal al romanului este Atena, o tânără născută în Transilvania şi adoptată în Beirut, unde i se spunea Shrine, care porneşte într-o călătorie iniţiatică de a se descoperi. Cine este, de unde a venit şi încotro merge. Pe parcursul călătoriei redescoperă divinul din ea însăşi şi fascinează armate de oameni pe care-i întâlneşte. Este remarcabil faptul că Paulo Coelho îi înmânează aşa un rol dificil unei femei în volumul său, dar tocmai de aici Atena îşi culege puterea.

Acest nou roman sparge puţin matricea mistică a romanelor sale, numai pentru a o reface mai puternică până la final.Un roman deosebit, în care Coelho îşi demonstrează încă o dată calităţile narative mistice.


În acest top vei găsi bestseller-uri internaționale, dar și cărți mai puțin populare care abia așteaptă să fie descoperite. Paulo Coelho întotdeauna a avut fanii săi uniţi în a-i adora cărţile şi decişi să cunoască cât mai multe, mai ales din scrierile lui.

El este un scriitor extrem de prolific. Cărţile sale numeroase continuă să uimească cititorii din întreaga lume şi să prolifereze înţelepciunea ezoterică a scriitorului.

Dacă nu ai citit nici măcar o carte de Paulo Coelho, acum este timpul potrivit să o faci, pentru că acest autor de cărți combină teme și idei care te vor ului, iar dacă ești un fan înrăit al lui Coelho, îți sugerăm să nu te oprești! Coelho merită citit oricât, oriunde și oricând.

Leave a Reply