Skip to main content

Cele mai citite cărți ar putea fi și cele mai bune cărți din lume și cu siguranță merită să cunoaștem care sunt acestea, fiindcă trebuie să conțină ceva ce i-au făcut pe cititori să se îmbulzească în a le răsfoi. În continuare, vom prezenta un top al celor mai citite cărți din toate timpurile, dar și un top al cărților bestseller din anul 2021. Astfel, vă invităm să faceți cunoștință cu lista ce urmează.

TOP 5 cărți din lume

1. Biblia

5/5

2. Micul Prinț – Antoine de Saint-Exupery

5/5

3. Trilogia Stăpânul Inelelor de J. R. R. Tolkien

5/5

4. Hobbitul – J.R.R Tolkien

5/5

5. Visul din Camera Roșie – Cao Xueqin

5/5

TOP 10 Cele mai citite cărți din lume

1. Biblia

Cele mai citite carti din lume - Biblia

Biblia este o colecție de texte sacre sau scripturi. Diferitele părți ale Bibliei sunt considerate a fi un produs al inspirației divine și un record al relației dintre Dumnezeu și oameni, scrise de către creștini, evrei, samariteni și rastafiari. Fiind cea mai citită carte din toate timpurile, Biblia poate prezenta interes nu doar pentru persoanele credincioase, ci și pentru cei interesați de filosofie și istorie.

2. Micul Prinț – Antoine de Saint-Exupery

Micul print - Antoine de Saint-Exupery

Micul Prinț, care a fost publicat pentru prima oară în aprilie 1943, este o novelă, cea mai faimoasă lucrare a aristocratului, scriitorului, poetului și aviatorului pionier Antoine de Saint-Exupéry. Deși cartea este pentru copii, conține unele idei “mature” despre viață, astfel, aceasta poate fi o lectură plăcută chiar și pentru cei maturi.

3. Trilogia Stăpânul Inelelor de J. R. R. Tolkien

Stapanul Inelelor - J.R.R Tolkien

Sunt romane epice de fantezie scrise de autorul englez și cărturarul J. R. R. Tolkien. Povestea a început ca o continuare a romanului fabulos al lui Tolkien, Hobbit, din 1937, dar în cele din urmă s-a dezvoltat într-o lucrare mult mai mare. Scrisă în etape între 1937 și 1949, Lordul Inelelor este unul dintre cele mai bine vândute romane scrise vreodată, cu peste 150 de milioane de exemplare vândute.

4. Hobbitul – J.R.R Tolkien

Hobbitul - J.R.R Tolkien

Este un roman fantezist pentru copii scris de către autorul englez J. R. R. Tolkien. A fost publicată la 21 septembrie 1937 la o recunoaștere critică, fiind nominalizată la Medalia Carnegie și a acordat un premiu de la New York Herald Tribune pentru cea mai bună ficțiune juvenilă. Cartea rămâne populară și este recunoscută ca un clasic în literatura pentru copii.

5. Visul din Camera Roșie – Cao Xueqin

Dream of the red chamber in Romania

Roman alcătuit de Cao Xueqin, este unul dintre cele patru mari romane clasice ale Chinei. A fost scrisă ceva timp la mijlocul secolului al XVIII-lea în timpul dinastiei Qing. Considerat de mult ca o capodoperă a literaturii chineze, romanul este recunoscut, în general, că este punctul culminant al ficțiunii chineze. “Redologia” este domeniul de studiu dedicat exclusiv acestei lucrări.

6. Zece negri mititei – Agatha Christie

Zece negri mititei - Agatha Christie

Cel mai bine vândut roman al scriitoarei engleze Agatha Christie, descris de ea drept cea mai dificilă din cărțile ei de a scrie. A fost publicată pentru prima oară în Regatul Unit de către Collins Crime Club la 6 noiembrie 1939, în calitate de Ten Little Niggers, după cântecul negru, care servește drept punct de referință major.

7. Cronicile din Narnia – Leul, vrăjitoarea și dulapul – C. S. Lewis

Cronicile din Narnia – Leul, vrăjitoarea și dulapul – C. S. Lewis

Cea mai cunoscută carte din seria Cronicile din Narnia s-a vândut în peste 85 de milioane de exemplare peste tot în lume și a fost tradusă în peste 40 de limbi. Romanul are ca subiect aventurile unor frați și surori care, fiind evacuați din Londra în 1940 în timpul celui de-al doilea război mondial, sunt trimiși să locuiască la un profesor de la țară în casa căruia descoperă un dulap care este de fapt o poartă către un tărâm magic numit Narnia, plin de ciudățenii și mistere.

8. She – H. Rider Haggard

8. She - H. Rider Haggard

Este un roman al scriitorului englez H. Rider Haggard, serializat pentru prima oară în revista The Graphic din octombrie 1886 până în ianuarie 1887. Ea a fost extraordinar de populară la lansarea sa și nu a ieșit niciodată la suprafață. Povestea este o narațiune de primă persoană care urmează călătoria lui Horace Holly și a lui Leo Vincey, într-un regat pierdut în interiorul Africii.

Acolo se întâlnesc cu o rasă primitivă de nativi și cu o regină misterioasă pe nume Ayesha, care domnește ca toată puterea “Ea” sau “Ea-ce-trebuie-ascultată”. În această lucrare, Rider Haggard a dezvoltat multe dintre convențiile subgenului Lost World, pe care mai mulți autori mai târziu le-au scris.

9. Codul lui DaVinci – Dan Brown

Codul lui DaVinci - Dan Brown

Este un roman de tip thriller de mister din 2003 al lui Dan Brown. Robert Langdon și criptologul Sophie Neveu pornesc după o crimă în Muzeul Luvru din Paris, lucru care îi determină să se implice într-o bătălie între Prioria Sionului și Opus Dei asupra posibilității ca Isus Hristos să fie însoțitor al Mariei Magdalena.

O carte controversată, cu peste 80 de milioane de exemplare vândute. Titlul romanului se referă la găsirea primei victime a crimei în Marea Galerie a Luvrului, goală și asemănătoare celebrului desen al lui Leonardo da Vinci, Omul Vitruvian, cu un mesaj matematic scris lângă corpul său și o pentagramă trasă pe piept în sângele lui.

10. De la idee la bani – Napoleon Hill

De la idee la bani - Napoleon Hill

Think and Grow Rich – titlul original, a fost scrisă în 1937 de Napoleon Hill, promovată ca o carte de dezvoltare personală și auto-îmbunătățire. Hill scrie că a fost inspirat de o sugestie din partea magnatului de afaceri și, ulterior, a filantropului Andrew Carnegie.

În timp ce titlul cărții și o mare parte din text se referă la creșterea veniturilor, autorul insistă că filosofia sa poate ajuta oamenii să reușească în orice linie de lucru, să facă și să fie tot ceea ce își pot imagina. În primul rând, publicat în timpul Marii Depresiuni, cartea, prin moartea lui Hill în 1970, a vândut mai mult de 20 de milioane de copii.

Până în 2015, mai mult de 100 de milioane de exemplare au fost vândute în întreaga lume. Revista BusinessWeek Best-Seller List a clasat-o ca cea de-a șasea cea mai bine vândută carte de afaceri broșată de 70 de ani de la publicare. “De la idee la bani” poate fi considerată cea mai bună carte de dezvoltare personală din toate timpurile.

TOP Cărți Bestseller Anul 2021

1. Pacienta tăcută – Alex Michaelides

Cele mai bune carti bestseller 2019 - Pacienta Tacuta

Viața lui Alicia Berenson este aparent perfectă. Un pictor renumit căsătorit cu un fotograf de modă, care locuiește la cerere, locuiește într-o casă mare, cu ferestre mari, cu vedere spre un parc într-unul dintre zonele cele mai de dorit din Londra. Într-o seară, soțul ei Gabriel se întoarce acasă târziu dintr-o lovitură de modă, iar Alicia îl împușcă de cinci ori în față și apoi nu vorbește niciodată un alt cuvânt.

Refuzul lui Alicia de a vorbi sau de a da orice fel de explicații transformă o tragedie internă în ceva mult mai mare, un mister care surprinde imaginația publică și o aruncă pe Alicia în notorietate. Prețul artei sale de artă, iar ea, pacientul tăcut, este ascunsă de tabloide și lumina reflectoarelor la Grove, o unitate legală sigură din nordul Londrei.
Theo Faber este un psihoterapeut criminal care a așteptat mult timp pentru oportunitatea de a lucra cu Alicia. Determinarea lui de a-i face să vorbească și să dezvăluie misterul motivului pentru care a împușcat-o pe soțul ei îl ia pe o cale de răsucire în propriile motivații – o căutare a adevărului care amenință să-l omoare…

2. Regele malefic – Holly Black

Regele malefic – Holly Black

Trebuie să fii suficient de puternic pentru a lovi și a lovi și a lovi din nou fără a mai obosi. Prima lecție este să te faci puternică.
După ce revelația a căzut cu ochiul că Oak este moștenitorul Faerie, Jude trebuie să-și țină fratele mai mic în siguranță. Pentru a face acest lucru, ea a legat-o pe regele rău, Cardan, de ea și a făcut puterea din spatele tronului.

Navigarea alianțelor politice în continuă schimbare al lui Faerie ar fi destul de dificilă dacă Cardan ar fi ușor de controlat. Dar el face tot ce-i stă în putință pentru a-l umili și a submina, chiar dacă fascinația cu rămășițele ei este nediminată.

Când devine prea clar că cineva apropiat de Jude înseamnă să-l trădeze, amenințând viața proprie și viața fiecăruia pe care o iubește, Jude trebuie să descopere trădătorul și să-și combată propriile sentimente complicate pentru Cardan să-și mențină controlul ca mortal într-o Faerie lume.

3. The Alice Network – Kate Quinn

The Alice Network – Kate Quinn

De la autorul revistei New York Times și al celui mai recent lansat album al revistei The Today Alice Network, Alice Network aduce un nou roman istoric fascinant despre un jurnalist englez bântuit de luptă și un pilot de bombardament feminin rus, care se alătură forțelor pentru a urmări pe Huntress, un criminal de război nazist teren în America.

În urma războiului, vânătorul devine vânat … Bold, nesăbuita Nina Markova crește pe marginea înghețată a Rusiei Sovietice, visând la zbor și fără teamă de nimic. Atunci când valul de război se răstoarnă peste patria ei, ea joacă totul pentru a se alătura noilor vrăjitori de noapte, un regiment bombardier de noapte, care a făcut rău pe frontul de est al lui Hitler.

Dar când este coborâtă în spatele liniilor inamice și aruncată pe calea unei ucigașe nazale letale cunoscută sub numele de Huntress, Nina trebuie să-și folosească toată inteligența pentru a supraviețui.

Corespondentul britanic de război Ian Graham a asistat la ororile războiului de la Omaha Beach până la studiile de la Nuremberg. El renunță la jurnalism după război pentru a deveni un vânător nazist, totuși o țintă îl eludă: Huntress. Ian trebuie să-și unească forțele cu brazenul, cocoșul Nina, singurul martor de a scăpa de Huntress în viață. Dar un secret comun ar putea să-și dărâme misiunea, cu excepția cazului în care Ian și Nina se vor forța să se confrunte cu aceasta.

Iordan McBride, în vârstă de șaptesprezece ani, crește în Boston după cel de-al doilea război mondial, determinat în ciuda opoziției familiei de a deveni fotograf. Iordania devine din ce în ce mai neliniștită de văduva germană, care încearcă să ascundă ceva, care pare să ascundă ceva. Înarmată doar cu camera ei și cu inteligența ei, Iordania se încadrează în trecutul mamei sale vitrege și își dă seama încet că există taine îngropate adânc în familia ei. Dar căutarea Jordanului pentru adevăr poate amenința tot ce-i este drag.

4. Doi pot ține un secret – Karen M. McManus

Doi pot ține un secret - Karen M. McManus

Echo Ridge este America de mici dimensiuni. Ellery n-a fost niciodată acolo, dar a auzit totul. Matușa ei a dispărut la vârsta de șaptesprezece ani. Și numai acum cinci ani, o regină a pus orașul pe hartă când a fost ucisă. Ellery trebuie să se mute acolo pentru a trăi cu o bunică pe care abia o cunoaște.

Orașul este perfect, dar ascunde secrete. Și înainte de a începe școala pentru Ellery, cineva a declarat sezonul deschis la întoarcere, promițând să o facă atât de periculos ca acum cinci ani. Apoi, aproape ca să dovedească, o altă fată dispare.

Ellery știe totul despre secrete. Mama ei le are; și bunica ei. Și cu cât este mai mult în Echo Ridge, cu atât mai clar devine că toată lumea ascunde ceva. Chestia este că secretele sunt periculoase – și majoritatea oamenilor nu sunt în stare să le păstreze. De aceea, în Echo Ridge, este cel mai sigur să-ți ții secretele pentru tine.

5. C. J. Tudor – Omul de cretă

C. J. Tudor – Omul de cretă

În 1986 Eddie și prietenii lui isi petrec zilele mergand cu bicicleta printr-un orasel englez mereu adormit in cautare de aventuri. Omuletii de creta pe care-i deseneaza peste tot sunt codul lor secret. Dar atunci cand unul dintre aceste desene ii conduce la un cadavru dezmembrat povestea se schimba definitiv.


In 2016 Eddie crede ca a lasat totul in urma. Dar apoi el si prietenii lui primesc un mesaj misterios si trecutul se intoarce la viata mai periculos ca niciodata.

„Cu adevarat hipnotic. “Omul de creta” este un roman ca un coșmar, unul care iți accelerează pulsul și îți îngheață sângele în vine.“ -A.J. FINN


Sperăm că această listă de cărți va fi utilă și că veți lectura măcar câteva dintre cele prezentate mai sus, sau poate chiar ați recunoscut o parte din cărțile enumerate și puteți afirma cu certitudine că sunt cele mai citite cărți din lume și chiar merită să se afle în acest top.

Leave a Reply