Skip to main content

“Cartea care merită citită nu e cea care gândeşte pentru tine, ci cartea care te face să gândeşti.”

James McCosh

Cărțile de dezvoltare personală aduc, odată cu plăcerea lecturării, un bagaj mare de cunoștințe, care formează gândirea critică și aduc un aport major calității vieții.

Să citești asemenea cărți, e ca și cum ai purta o conversație cu cele mai remarcabile personalități. Orice carte bună de dezvoltare personală te face să te simți mai încrezut în sine, să fii mai informat și mai motivat de a te dezvolta și a investi moral în propria persoană.


Top 15 Cele mai Bune Cărți de dezvoltare personală:

1. Comunicarea eficientă. Cum să le vorbești oamenilor – Christopher Turk

Carte de dezvoltare pesonala si comunicare eficienta

Toți am avut ocazia să facem parte dintr-un public, ne petrecem o mare parte din viață ascultând pe cineva cum vorbește: prezentări, întâlniri, la telefon sau pe stradă. Dar suntem adesea plictisiți, iritați și deloc captivați, pentru că nivelul de vorbire al persoanei care pretinde a fi ascultată este unul slab și lipsit de orice entuziasm. Deseori întrebându-ne “Cum poți captiva un public?” .

“Comunicarea eficientă” de Christopher Turk oferă informații științifice puternice despre psihologia audienței, pregătirea textului, metode de prezentare, producția de voce, limbajul corpului și persuasivitate, care îi vor ajuta pe cititori să-și îmbunătățească performanțele în vorbire, discursuri, comunicare, limbajul verbal și non-verbal.
Accentul este pus pe practica de auto-ajutor și metodele care s-au dovedit a funcționa, cu explicații clare despre eficacitatea lor.

Această carte nu este destinată pentru cineva anume. Este în primul rând pentru persoanele care au nevoie să vorbească persuasiv, ca parte a job-ului lor și ale căror cariere vor fi avansate prin abilitatea de a vorbi competent, însă cartea este bine venită și pentru persoane care vor să-și dezvolte abilitatea de a comunica convingător și a deveni un bun orator, deoarece din ce în ce mai mult, organizațiile, companiile și absolut peste tot se preferă prezentări verbale: rapoarte, interviuri, reuniuni sindicale și chiar examene.

2. Managementul timpului în 30 de minute – Lothar Seiwert

Carte de dezvoltare personala si managementul timpului

“Nu am timp!” – auzim această frază zi de zi, o spunem deseori și ea aduce mereu o stare stresantă. Mereu admirăm din umbră persoanele care le reușesc pe toate în orice situație și totodată par energici și plini de viață. Poate ei au descoperit cartea “Managementul timpului în 30 de minute” înaintea ta?

Folosirea cu succes a tehnicilor de planificare a timpului și a metodelor de lucru face posibilă economisirea timpului și folosirea lui cu mare grijă.

Lothar Seiwert, autorul acestui ghid, explică modul în care acest lucru poate fi realizat, prin diagrame și scheme. În carte se explică în detalii conceptul de gestionare a timpului consecvent, care începe cu o analiză a zilei de lucru și permite cititorilor să fie pregătiți pentru evenimente viitoare, să se concentreze asupra elementelor esențiale, să evite pierderea energiei, să decidă asupra priorităților și să execute munca calitativ, să reducă întreruperile și stresul și să îmbunătățească performanța personală și satisfacția generală față de locul de muncă.

3. Forța gândirii pozitive – Norman Vincent Peale

Una dintre cele mai bune carti de dezvoltare personala

Citind această carte vei înțelege cât de mult influențează gândirea pozitivă și negativă asupra vieții, deciziilor și atitudinii noastre.

Fenomenalul best-seller “Forța gândirii pozitive” este o carte bazată pe aplicația practică a tehnicilor spirituale pentru a învinge înfrângerea și a câștiga încrederea, succesul și fericirea.

Norman Vincent Peale, “tatăl” gândirii pozitive și unul dintre cei mai citiți scriitori, împărtășește celebra lui formulă de credință și optimism pe care milioane de oameni l-au adoptat ca filosofie simplă și eficientă a vieții. Îndrumarea lui delicată ajută la eliminarea defetismului și neîncrederii, la cunoașterea puterii pe care o poate poseda un om și la schimbarea pozitivă a vieții.

4. Gândește și vei fi bogat-Napoleon Hill

Gandeste si vei fi bogat de Napoleon Hill

Dacă această carte ar fi fost citită de mai mulți oameni, toate statele ar fi pierdut mulți muncitori. Din moment ce oamenii nu ar mai acceptă un salariu mic și job-ul pe care nu-l îndrăgesc, personalul din restaurante și hotele s-ar reduce drastic și nimeni nu ar mai alege job-uri grele în care îți consumi sănătatea.

Această carte are mai mult de 80 de ani, dar ideile din ea sunt nemuritoare. Multe generații de milionari au recomandat și recomandă această carte. Ea îți formează idei nu doar despre bani, dar și despre alte aspecte ale vieții, pentru a obține o armonie completă. Autorul explică de ce noi nu ajungem la scopurile propuse și dă exemple concrete prin istoriile de succes celor mai mari oameni de influență.

“Gândește și vei fi bogat” de Napoleon Hill este o carte despre viață, nu doar despre bani!
Formează gândirea, vindecă rănile morale obținute pe parcursul vieții, oferă doza maximă de motivație și inspirație și impune creierul să lucreze.

5. Inteligența emoțională – Daniel Goleman

Carti de dezvoltare personala si inteligenta emotionala

Psiholog american, expert recunoscut în domeniul inteligenței emoționale, Daniel Goleman susține că emoțiile noastre joacă un rol mai important în obținerea succesului în familie și la locul de muncă decât ne putem imagina.

Dar ce este “inteligența emoțională”? Este posibil să se măsoare? Care este diferența dintre inteligența “obișnuită” și inteligența “emoțională” ? Cum să înveți să te descurci cu deznădejdea, furia, temperamentul, depresia și să ai cât mai mult succes ?
Toate acestea, autorul le explică în detaliu în cartea sa, combinate cu o analiză detaliată a manifestărilor inteligenței emoționale, aducând o mulțime de exemple, inclusiv și din viața lui.

Această carte va fi utilă studenților, profesorilor, părinților, precum și oricărei persoane interesate de probleme de psihologie referitoare la familie și carieră.
Această carte este de la guru-ul psihologiei, unul dintre creatorii termenului “inteligență emoțională”. Cartea a fost publicată pentru prima dată în 1995, dar rămâne un bestseller. A fost tradusă în 40 de limbi, iar numai în Statele Unite au fost vândute peste 5 milioane de exemplare. Suntem siguri că această carte va interesa orice cititor dornic de a dezvolta.

6. Dezvoltă liderul din tine 2.0 – John C. Maxwell

Carti de dezvoltare personala si leadership

Dacă te afli într-o poziție de conducere, de la director al unei companii, până la a fi preot, profesor sau părinte, probabil te-ai întrebat de numeroase ori ce îți trebuie pentru a fi un lider. Acum poți găsi răspunsul în această carte, ce oferă principiile pentru a inspira, motiva și influența pe cei din jurul tau, pentru a fi eficient în misiunea ta și pentru a-ți dezvolta viziunea și valoarea necesară a unui lider de succes.

John Maxwell este pastorul bisericii Skyline Wesleyan din Lemon Grove (San Diego), California, din anul 1981. Considerat cel mai influent lider din congregația sa, conduce numeroase seminare în SUA pe tema conducerii, relațiilor si dezvoltării. Mesajul său ajunge de asemenea la un mare număr de lideri prin cărțile și casetele audio sș video produse de Injoy, un institut de dezvoltare și formare a conducătorilor, fondat de John Maxwell.

7. Cum să devii remarcabil – Dale Carnegie

Cum sa devii remarcabil - carte dezvoltare personala

Ce înseamnă carisma? Cum să ieșiți din mulțime și să deveniți un lider de succes? Când să ai încredere în intuiție în procesul de luare a deciziilor?

Veți găsi răspunsurile la aceste și la alte întrebări importante din acest ghid inspirat, destinat tuturor celor care doresc să aducă mai multă semnificație vieții lor și să exercite mai multă influență asupra lumii din jurul lor.

Sunt analizate cinci competențe cheie ale comunicării cu oamenii și metode de rezolvare a problemelor de comunicare, în această carte găsiți noi abordări ale dezvoltării încrederii în sine, precum și metode de creștere a flexibilității și de depășire a temerilor.
Această carte este recomandată pentru oamenii care au dorința de a fi diferit, unic,… remarcabil!

8. Regula de 5 secunde – Mel Robbins

Carte de dezvoltare personala

“Regula de 5 secunde” este un must-have pentru toate persoanele care vor să-și schimbe viața odată și pentru totdeauna prin utilizarea unor tehnici psihologice simple.

De ce această carte merită citită și a ajuns în acest top?

 • Întotdeauna am fost învățați că trebuie să fii încrezuți în sine și să învingem temerile noastre. Cartea se explică exact cum să faceți acest lucru.
 • Cartea conține o “substanță științifică” a fenomenelor care ne împiedică să facem primul pas, să ne facă să ne simțim lipsiți de valoare. Înțelegerea problemei este la jumătatea drumului pentru a o rezolva, cealaltă jumătate o găsiți în carte.
 • Autorul oferă tehnici simple care vor ajuta la înșelăciunea capcanelor mentale și te vor face să începi să acționezi.

9. Cel mai bogat om din Babilon – George S. Clason

Cel mai bogat om din Babilon - coperta

Autorul acestei cărți este sigur: pentru a-ți îndeplini toate intențiile și dorințele, trebuie mai întâi să reușești pe plan financiar, folosind principiile managementului finanțelor personale prezentate pe paginile sale – cel mai bogat om din Babilon.

Această carte este un adevărat remediu pentru sărăcie. Te va ajuta enorm dacă te hotărăști cu adevărat să muncești pentru a deveni bogat . Te învață să descoperi esența problemelor financiare și să analizezi pașii pentru a obține un adevărat succes. Principiile discutate de autor sunt universale și de neînlocuit. Această carte își va dovedi eficacitatea pentru dvs., așa cum a făcut-o pentru mulți alți oameni, devenind cheia progresului financiar stabil și a prosperității.

“Cel mai bogat om din Babilon” te va face să descoperi secretul gestionării corecte a banilor și principiile de bază după care se formează o bogăție.

10. Patru ore-săptămâna de lucru -Timothy Ferriss

Carte de dezvoltare personala 4 ore saptamana-de-lucru

Cartea dezvăluie secretele “noilor bogați” – reprezentanți noii subcultură, care au abandonat “sindromul de viață întârziată” și au învățat să ducă o viață de lux aici și acum, gestionând timpul și călătorind în întreaga lume aproape tot timpul.

După ce veți citi această carte, veți avea o mulțime de facilitați:

 • creșterea venitului de zeci de ori
 • abandonarea carierei tradiționale în favoarea perioadelor scurte de muncă viguroasă, alternând cu vacanțele lungi;
 • externalizarea părții neplăcute a vieții și petrecerea timpului așa cum vă doriți.
 • gestionarea afacerii de oriunde din lume.

Aruncați cătușele sclaviei de birou, stăpâniți noul stil și noua filozofie a vieții și alăturați-vă noii generații de oameni creativi și de succes!

11. Călugărul care și-a vândut Ferarri-ul – Robin S. Sharma

Una dintre cele mai bune carti de dezvoltare personala

Cartea lui Robin Sharma, care a devenit un bestseller în multe țări ale lumii, ne spune povestea extraordinară a lui Julian Mantle, un avocat milionar care a trecut printr-o criză spirituală.

Cunoașterea culturii antice îi schimbă viața. El descoperă cunoștințe înțelepte care le pune în practică.

Această carte te va învăța:

 • să gândești pozitiv
 • să trăiești în funcție de vocația ta;
 • să realizezi cât de mare e puterea minții tale și să acționezi cu curaj;
 • să înțelegi că economisirea timpului este unul dintre cele mai importante lucruri în viață;
 • să valorizezi relațiile cu alte persoane;
 • să trăiești în prezent.

12. Cele 21 de legi supreme ale liderului – John C. Maxwell

Carte de dezvoltare personala pentru lideri

Această carte este o proclamare puternică și decisivă a legilor nepieritoare, care, dacă vrei să devii un mare lider, trebuie doar să urmezi – acasă, la locul de muncă, în biserică – oriunde ești chemat să conduci oamenii.

În fiecare capitol, autorul dezvăluie esența următoarei legi profunde a conducerii, prezentând exemplul succeselor și eșecurilor altora, cum puteți aplica această lege în viața voastră.

Dacă nu sunteți încă familiarizat cu principiile conducerii și sunteți un novice în această chestiune, “Cele 21 de legi supreme ale liderului” va servi ca o rampă de lansare pentru a vă începe cariera.

13. Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace -Stephen R. Covey

Carte pentru dezvoltarea personala

În primul rând, această carte prezintă o abordare sistematică a definirii scopurilor vieții și a priorităților umane. Aceste obiective sunt diferite pentru fiecare persoană în parte, însă cartea te ajută să înțelegi și să-ti formezi o viziune clară a obiectivelor vieții.

În al doilea rând, cartea arată cum să-ți atingi aceste obiective.

În al treilea rând, cartea arată modul în care fiecare persoană poate deveni mai bună. Și nu este vorba despre schimbarea imaginii, ci despre schimbări reale, auto-îmbunătățire.

Cartea nu oferă soluții simple și nu promite miracole instantanee. Orice schimbare pozitivă necesită timp, muncă și perseverență. Dar pentru cei care doresc să-și atingă ma maxim potențialul, această carte este un “real must have”.

14. Arta subtilă a nepăsării – Mark Manson

Arta ssubtila a nepasarii

Societatea modernă promovează cultul succesului: să fii mai inteligent, mai bogat, mai productiv – să fii cel mai bun. Rețelele sociale sunt pline de povestiri despre modul în care un bătrân a realizat o aplicație și a câștigat o mulțime de bani, articolede genul “O mie și unu căi de a fi fericit”, iar fotografiile din “feed” crează impresia că alții trăiesc mai bine și mai interesant decât tine. Cu toate acestea, obsesia noastră față de stări pozitive și succes ne amintește doar de ceea ce nu am realizat, de vise care nu s-au împlinit.

Cum să devii cu adevărat fericit? Bloggerul popular, Mark Manson, vine cu o carte nonconformistă “Arta subtilă a nepăsării”, care oferă o abordare a acestei probleme în stil propriu și original.

Filosofia vieții sale este simplă – trebuie să înveți arta nepăsării și să înțelegi că orice problemă este rezolvabilă, iar părerea altora nu este treaba ta.

15. Focus – Daniel Goleman

Carte buna de dezvoltare personala - Focus

În cartea “Focus”, psihologul și jurnalistul Daniel Goleman oferă o privire inovatoare asupra celei mai valoroase resurse din epoca noastră, care ascunde secretul muncii de succes și a realizării de sine – atenția.

Combinând căutările teoretice avansate, cu exemple din practică, autorul consideră fenomenul de atenție cheia succesului, sugerând o conversație serioasă și de lungă durată despre această abilitate slab studiată și subestimată de conștiința noastră.

Pentru a supraviețui în lumea de astăzi, plin de distragere de orice fel, abilitatea de a accentua focalizarea este extrem de necesară, iar Goleman este convins de acest lucru.


Cam astea sunt top 15 cărți de dezvoltare personală, cu siguranță ele te vor ajuta să devii o persoană mai bună și te vor învăța ceva nou. Toate cărțile enumerate mai sus sunt best-seller-uri….și nu degeabă!
În ele se ascund o mulțime de secrete care te vor ajuta să îmbunătățești calitatea vieții tale.

Noi îți recomandăm să-ți faci notițe pentru a nu pierde nici o idee genială din carte și să revii la fiecare carte după un an, pentru a face un “refresh”.

Mult succes și căt mai multe cărți bune de dezvoltare personală!

Leave a Reply